Menu Sluiten

Betonnen wasbak

Betonnen wastafels

Een betonnen wastafel kan helemaal naar uw wensen worden ontworpen en gemaakt. Het betonmengsel storten we in een mal van hout. Doordat we die mal met de hand maken, zijn alle afmetingen van het eindproduct in principe mogelijk. Dit geldt ook voor betonnen wastafels.

Ter versterking van het betonmengsel voegen we vezels toe. De wastafel wordt contra in de mal gestort zodat er een mooie gladde en vlakke laag ontstaat aan de bovenzijde. Om het beton te verdichten trillen we de mal een beetje aan en leggen de gevulde mal vervolgens weg om hem te laten drogen. Na ongeveer 2 tot 5 dagen is de betonmortel droog en uitgehard en halen wij deze uit de mal. De wasbak van beton moet nu ongeveer 4 weken drogen.

Na het drogen

Als het beton helemaal is uitgehard gaan we t beton nabewerken: soms licht schuren, overgebleven luchtbellen dichtmaken, impregneren of behandelen. Impregneren van een betonnen wastafel is voor de bescherming tegen vlekken zoals zeep en tandpasta. Bij het impregneren trekt de beschermende laag een beetje in het beton. Hierdoor behoudt de wastafel zijn stoere betonnen uitstraling.

Desgewenst voegen we ook nog een kleurstof aan het beton toe. Let er hierbij wel op dat we de kleur nooit precies helemaal naar een voorbeeld kunnen maken. Omdat beton een natuurproduct is, weten ook wij niet precies hoe de kleur eruit komt te zien. Die kleur is dus echt bij benadering. De kleurstof doet overigens geen afbreuk aan de sterkte van het materiaal. Door onze jarenlange ervaring zijn wok specialist in het maken van gekleurde wasbakken van beton.

Door de aanwezigheid van natuurlijke materialen in het beton ontstaat er een uniek uiterlijk. De samenstelling van een mengsel is immers nooit precies gelijk. Hierdoor ontstaat voor elke betonnen wastafel een eigen ‘tekening’ op het oppervlak. Dit maakt het uiterlijk van de wastafel minder kwetsbaar.

Het onderhoud van een betonnen wasbak

Voor het onderhoud adviseren wij wekelijks schoonmaken met een PH-neutraal (niet chemisch) schoonmaakmiddel. U kunt hierbij denken aan ouderwetse groene zeep op basis van natuurlijke was. Door wekelijks schoon te maken met een neutraal schoonmaakmiddel ontstaat ook een beschermende laag op de wastafel.

Schadelijk voor een betonnen wastafel zijn zuren zoals: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, chloor, bleekmiddel, cementsluierverwijderaar, citroensap en sinaasappelsap. Zuren gaan een reactie aan met het kalk in het cement wat tot doffe plekken van het oppervlak kan leiden. Het wordt aanbevolen het beton enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Hierdoor is het beter bestand tegen schadelijke stoffen. Wanneer er toch zure of bijtende stoffen in aanraking komen met de wastafel is afspoelen met water de beste optie.

De prijs van een betonnen wasbak

De prijs van een betonnen wasbak of tafel is afhankelijk van een aantal dingen.

  • Keuze voor een mal die we hergebruikt kan worden
  • Afmetingen
  • Aantal wasbakken die u zoekt
  • Sparingen voor een kraan of zeeppompje
  • Materiaal en welke kleur

U kunt een offerte aanvragen voor een wasbak van beton via het contactformulier. Bellen of direct mailen kan ook. Of misschien wilt u de producten zelf een keer zien: breng dan een bezoek aan onze showroom of werkplaats. Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina van deze site.